esmaspäev, 8. juuni 2020

TELEKOKK JAZZ JA TEMA INIMESED. KAASTEELISTE MEENUTUSI

 

Kuidas sai Rainer Härmist 1990. aastate Eesti kuulsaim telekokk Jazz? Millist elu elati eelmise sajandi lõpu legendaarseimas restoranis Eeslitall? Millistes ansamblites ja kellega koos Jazz pilli mängis? Millest koosneb Jazzu kuulus barbecue-kaste?
See raamat on kokku pandud Jazzu teekaaslaste meenutustest. Tööst restoraniköögis ja sellega kaasnevast stressist ning alkoholist, aga ka lõbusatest juhtumistest räägivad avameelselt Jazzu sõbrad, õpingu- ja töökaaslased. Bändide Sundowners ja Who
Cares tõusust ja hääbumisest jutustavad Jazzuga koos musitseerinud sõbrad. Jazzu barbecue-hobist ja -võistlustest pajatavad BBQ Symphony liikmed. Eemale pole jäänud ka Jazzu lähedased. Abikaasa Aile, pojad Aaron Thor ja Mattias, vend Silver ning onu Peeter toovad lugejateni teleekraanil alati säranud Jazzu koduse poole.
Raamatu lõpust leiab Jazzu toitude retseptid koos piltidega.
„Raamat, mida käes hoiad, võiks olla kohustuslikuks lugemiseks noortele, kes on otsustanud sukelduda kokandusmaailma, et aidata neil mõista eesti toidukultuuri arengut kokandusmaastikul tegutsenute silmade kaudu.”
Angelica Udeküll, peakokk

 

Kommentaare ei ole: